Blog

5+1 súlyos érv az LNS rúdadagolók mellett – ha most fontolgatja az első beszerzését

Az esztergálás hőskorában, mikor a rúdanyagból való megmunkálás által igyekeztek növelni a gyártás hatékonyságát, számos jogos kétely és aggály adódott az adagolást végző eszközökkel szemben. Ezek az egyszerű, már-már primitív eszközök csillapítás nélkül továbbították a vibrációt a gép felé, ezzel csökkentve a csapágyak és szerszámok tartósságát, és rontva az elkészült felület minőségét. Nem utolsó sorban pedig fokozott veszélyt is jelentettek a dolgozók számára is, hisz a biztonság, ami mára a tervezés és engedélyeztetés első számú szempontja, akkoriban egész más jelentőséggel bírt.

Tovább olvasom »

Ezt érdemes átgondolni a CNC gép automatizálása előtt

Azon túl, hogy az automatizálás divatos szó lett a fémmegmunkálásban, olyan gyártási megközelítéssé is vált, amely alapjaiban változtatja meg egy vállalkozás útját, de akár a céljait is. Ahhoz azonban, hogy valóban és érdemben lehessen automatizálni egy gyártási műveletsort, az egész folyamatra változásokat kell eszközölni. Ha ez rossz ütemben vagy sorrendben történik, esetleg átgondolatlanul, az keserű szájízt hagyhat maga után, elvéve a fejlesztés lendületét. A siker kulcsa egyrészt az előre gondolkodás, másrészt a megfelelő partner kiválasztása.

Tovább olvasom »

WTO patronos és gyorscserélő rendszer egyben

A szerszámgép beszerzését, vagy egy új munka beérkezését követően a szükséges szerszámtartók beszerzése költséges, anyagilag megterhelő a cégek számára. A WTO gyorscserélő rendszerének célja, hogy mérsékelje a felmerülő költségeket és csökkentse a szerszámozás okozta mellékidőket, mindezekkel pedig növelje a gazdasági és termelési hatékonyságot.

Tovább olvasom »

WTO COOLSPEED

A hatékonyság unalomig ismételt kifejezés, mégis sokak számára egészen más-más jelentéssel bír. Hatékonyság lehet a minimalizált ciklusidő, a maximalizált szerszámélettartam, gépkihasználtság növelése, vagy a rugalmasságis. És épp ez utóbbi az, ami az elmúlt időkben jelentősen felértékelődött. De mivel lehet egy szerszámgép a gyári felszereltségén is túlmutatóan sokoldalú? Jól megválasztott CNC kiegészítőkkel.

Tovább olvasom »