Rúdadagolók

A megfelelő rúdadagoló segítségével egy CNC eszterga gyártási folyamata akár teljesen automatizálható.

Működési elvük alapján megkülönböztetünk manuális és automata rúdadagolókat:

  • A manuális rúdadagolók nem rendelkeznek olyan tárral, melyek automatikusan adagolnák az esztergagépnek a rúdanyagot, ezt kézzel kell megoldani.
  • Az automata rúdadagolók ezzel szemben tárral rendelkeznek, melyek automatikusan adagolják a CNC gépnek a rúdanyagot.

 

A PREVOTEX Hungary Kft. mindkét típus esetében megbízható és hatékony megoldást kínál.
Gépeink kezelése egyszerű, az ehhez szükséges tudás gyorsan elsajátítható.
Automata működésű rúdadagoló berendezéseink segítenek az esztergagépek automatizálásában, hatékonyabbá, kiszámíthatóbbá és megbízhatóvá téve a termelés folyamatát.

RÖVID RÚDADAGOLÓK

ALPHA SL65 S
Ø 6 - 65 MM

Az Alpha SL65 S egy versenyképes megoldás rövid rúdanyagok adagolására. Az Alpha SL65 S egyszerű alkalmazásokra használható, közepes és nagy szériás gyártások esetén.

QLS 80 S2
Ø 6 - 80 MM

A Quick Load Servo 80 S2-t rövid rúdanyagok automatikus adagolására terveztük. A gép a Quick Load Servo III bevált koncepcióját alkalmazza, és különösképpen szabványos alkalmazásokhoz ajánlott.

QLS III+
Ø 6 - 120 MM

A Quick Load Servo III egy rövid rúdanyagokhoz kifejlesztett rúdadagoló. A készülék tulajdonságai lehetővé teszik sokféle művelet elvégzését igen rövid idő alatt. A felhasználóbarát kezelőszervek leegyszerűsítik a működtetést.

HOSSZÚ RÚDADAGOLÓK

ALPHA ÉS TRYTON SZÉRIA

ALPHA 212 S3
Ø 2 – 12 MM

Az Alpha 212 S3 az LNS belépő szintű megoldása kis átmérőjű rúdanyagokhoz fix, vagy mozgó főorsóval rendelkező gépekhez.

ALPHA 320 S3
Ø 3 – 23 MM

Az Alpha 320 S3 az LNS belépő szintű megoldása kis átmérőjű rúdanyagokhoz fix, vagy mozgó főorsóval rendelkező gépekhez.

ALPHA 342
Ø 3 – 42 MM

Az Alpha 342 tervezésénél a maximális termelékenység elérése és a gyors megtérülési idő volt a cél. Kiemelten ajánljuk hosszeszterga gépek kiszolgálására 3-42 mm átmérő tartományig.

ALPHA 538
Ø 5 – 38 MM

Az Alpha 538 az LNS belépő szintű megoldása ø 5-38 mm átmérőjű rúdanyagokhoz fix, vagy mozgó főorsóval rendelkező gépekhez.

ALPHA 552
Ø 5 – 52 MM

Az Alpha 552 egy nagy teljesítményű és megfizethető megoldás az ø 5–52 mm-es rúdanyagok megmunkálásához; közepes és nagy szériás munkákra alkalmas fix, vagy mozgó főorsóval rendelkező gépekhez.

TRYTON 112
Ø 1 - 12.7 MM

A Tryton 112 egy automatikus magazinnal rendelkező rúdadagoló kis átmérőjű alkatrészek nagy szériás gyártására.

EXPRESS SZÉRIA

EXPRESS 112
Ø 0.8 - 12 MM

Egyszerre innovatív és hatékony, az Express 112 a legnagyobb termelékenység mellett az osztályában a legkisebb mérettel rendelkezik.

EXPRESS 220 S2
Ø 2 - 23 MM

Express 220 S2 a kategóriájában a legjobb adagolási kapacitás / hossz aránnyal rendelkező automata táras rúdadagoló.

EXPRESS 320 S2
Ø 3 - 23 MM

Az Express 320 S2 a kategóriájában a legjobb adagolási kapacitás / hossz aránnyal rendelkező automata táras rúdadagoló.

EXPRESS 332 S2
Ø 3 - 32 MM

Az Express 332 S2 egy automatikus táras rúdadagoló, mely kis, közepes és nagy szériás munkákra alkalmas.

SPRINT SZÉRIA

SPRINT 545
Ø 5 – 45 MM

Ez a modell maximum termelékenységet biztosít oldalsó láncos adagoló rendszerének köszönhetően. Alapmodellje a piacon található leghosszabb önálló működésre képes, miközben kis helyet foglal.

SPRINT 565 S2
Ø 5 – 65 MM

Az Sprint 565 S2 egy automatikus rúdadagoló fix főorsójú esztergákhoz 5–65 mm átmérőjű rúdanyagok közepes és nagy szériás megmunkálásához.

SPRINT S3
Ø 10 – 80 MM

A Sprint S3 automatikus rúdadagoló kis, közepes, és nagy átmérőjű rúdanyagokhoz, nagy sorozatú megmunkáláshoz.

ULTRA SZÉRIA

ULTRA 80
Ø 8 – 68 MM

Az LNS Ultra 80 közepes és nagy átmérőjű alapanyagok vibráció mentes adagolását teszi lehetővé nagy fordulatszám mellett is.

MANUÁLIS GÉPEK

SUPER HYDROBAR HS
Ø 2 – 68 MM

A Super Hydrobar HS egy manuális rúdadagoló kis és közepes sorozatokra. A teljesen zárt hidrodinamikus támasztás nagy pontosságot és megbízhatóságot biztosít.

RÚDADAGOLÓ KIEGÉSZÍTŐK

PB 80

Rúdanyag előkészítő

A PB 80 ideális kiegészítője a rúdadagolóknak, segítségével a rúdanyagok végét tudjuk megmunkálni. Használható letörés, központfurat és átmérő esztergálási feladatokra.

SE-880

Főorsó hosszabbító

Az LNS SE 880 segítségével 1600 mm-ig növelhető a rövid rúdadagolóval betölthető rúdanyagok mérete. Így a 3 m-es alapanyagokat félbe vágva tudjuk felhasználni. Ezáltal csökken az anyagvégek száma, nő a termelékenység és a felügyelet nélküli gyártási idő. 8-80 mm átmérő tartományban alkalmazható.

Főorsó szűkítő

Amikor rúdanyagból dolgozunk, a főorsó szűkítők az eszterga gépek nélkülözhetetlen kiegészítői. Kiemelkedően javítják a megvezetést a főorsóban, aminek köszönhetően kompromisszumok nélkül alkalmazhatjuk az ideális forgácsolási sebességet. Növeli a termelékenységet, javítja a szerszám élettartamot és a felületi minőséget. Beszerelésre készen szállítjuk.