WTO patronos és gyorscserélő rendszer egyben

A szerszámgép beszerzését, vagy egy új munka beérkezését követően a szükséges szerszámtartók beszerzése költséges, anyagilag megterhelő a cégek számára. A WTO gyorscserélő rendszerének célja, hogy mérsékelje a felmerülő költségeket és csökkentse a szerszámozás okozta mellékidőket, mindezekkel pedig növelje a gazdasági és termelési hatékonyságot.

A WTO QuickFlex névre keresztelt, hajtott szerszámok kezelésére fejlesztett szerszámtartója kipróbált és működő megoldás a CNC üzem szerszámozási költségeinek leszorítására és ami talán ennél is fontosabb, a szerszám cserével járó idők drasztikus csökkentésére. Mindezek mellett nagy rugalmasságot is biztosít a gépkezelőnek a munkája elvégzéséhez.

“Sok ügyfelünknek van jó tapasztalata az általunk forgalmazott rúdadagolókkal, vagy nagynyomású hűtőrendszerekkel. Sokat tettünk azért az elmúlt években, hogy a magyar piacon a Prevotex a forgácsolás hatékonyságának növelését jelentse. Sok esetben azt tapasztalom, hogy sikerült elérnünk ezt. A QuickFlex is egy olyan megoldás a WTO kínálatában, ami lehetővé teszi azonos gyorsaságot és rugalmasságot, kevesebb szerszámtartó beszerzése mellett. Ez az a költséghatékony és rugalmas megoldás, amit a magyar kis- és középvállalatok keresnek. A személyes kedvencem a termékben, hogy a nagyfokú flexibilitás mellett sem veszít a merevségből, így nagy teljesítményt igénylő megmunkálások esetén is jó választás.” – Laczkó Ádám, Prevotex ügyvezető

 

Már az alap kit is lehetővé teszi a szerszámok közvetlen befogását az ER patronba, semmilyen plusz kiegészítő megvásárlása nem szükséges. Ha pedig a felhasználó által vásárolt szerszámok típusa változik a jövőben, különféle adapterek közbe iktatásával továbbra is használhatja a gyorscserélő rendszert.

A hajtott szerszámok megfogására tervezett gyorscserélő rendszer létezik axiális és radiális irányú változatban is, és adapterek széles választékával alkalmazható. Ez garantálja azt, hogy nagyon sokféle forgácsolási eljárásra alkalmas. A QickFlex rendszer fejlesztésének alapgondolata az volt, hogy kis befektetéssel nagy előrelépést jelentsen az üzem számára.
Az egyre inkább jellemző kissorozat és egyedi gyártás kiváltképp értékeli azt, amit a WTO QuickFlex képvisel.

Az idő pénz, a nem termeléssel töltött idő elmaradt haszon, ami költség. És bár a szerszámozással töltött idő a forgácsolás kötelező velejárója, mégsem közvetlenül teremt értéket. A gép kihasználtsága a mellékidők miatt soha nem éri el a 100%-ot, de okos megoldással ez mégis megközelíthető. A QuickFlex rendszert alkalmazva gépkezelő előkészítheti a következő munka szerszámait, már gyártás közben, így a csere valóban csak másodperceket vesz igénybe.
A pontosságra és nagy teljesítményre fejlesztett gyorscserélő rendszer gyors és egyszerű szerszámcserét tesz lehetővé. Ezzel minimálisra csökkenti az emberi hibára visszavezethető szerszámozási gondokat.

A korábban sok időt, nagy tapasztalatot igénylő szerszámcsere a WTO QuickFlex-el teljesen megszűnik. Gyors, rugalmas és nagyon költséghatékony megoldás azoknak, akik komolyan veszik a termelés hatékonyságát, precizitását, a szerszámgép kihasználtságát.