Az LNS termékei növelik a biztonság- és egészség faktort, ezzel védik a dolgozókat

“A dolgozók egészsége elsődleges szempont a Melin Tool számára, ezért a az LNS olajköd elszívók beszerzése az első tesztek után nem volt valódi megfontolás tárgya.”
Dan Flanik, Sr. Karbantartási vezető, Melin Tool Company

A termelékenységet növelő tulajdonságaik mellett az LNS fejlesztései az emberi erőforrás biztonságának növelésében és az egészségük megőrzésében is jeleskedik.  

Példának okán a rúdadagolók úgy szolgálják ki az eszterga gépeket, hogy miközben a gép csúcs teljesítményen jár, az ember mindvégig távol marad a nagy sebességgel forgó nyersanyagtól. Az adagoló kezelése egyszerű, gyors és ergonómikus. A hűtővíz kezelő rendszer elejét veszi a mérgezéseknek, környezetszennyezésnek. Az olajköd elszívók pedig olajmentessé teszik a levegőt, padlót és a műhely berendezéseit, és megszűrik az egyéb, levegőben keringő káros anyagokat.  

Az egyik, munkakörnyezet tisztán tartásáért felelős termékcsalád a FOX olajköd elszívók, amelyek eleget tesznek a környezetre legigényesebb cégek magas elvárásainak is, a levegő olajtartalmának megszűrésének vonatkozásában. 

“Mi is érintettek vagyunk abban az ismert gyakorlatban, hogy a köszörülés után a még vizes munkadarabot a CNC gépről levéve egy levegőtömlőhöz sétálunk. A munkadarabról lefújva a szennyeződést az olaj a levegőbe kerül. Ez pedig egészségügyi kockázatot jelent. De az olajos padlón való megcsúszás, esetleges elesés is súlyos, akár maradandó sérülést okozhat. A népszerű videómegosztón találtam egy az LNS termékéről szóló videót, ami látszólag tökéletes megoldást jelenthetett számunkra. A dolgunk mindössze annyi volt, hogy egy harminc napos kipróbálási lehetőség alkalmával beüzemeltük, és figyeltük a kollégáink visszajelzéseit. Ahogy az lenni szokott, volt némi negatív hang a piacon, de azok, akik valóban kipróbálták mind elismerően nyilatkoztak. Mindenki egyöntetűen előnyként említette, hogy a gép bekapcsolt, mikor megközelítették, így nem volt szükség annak kézi kapcsolgatására. Természetesen követtük a karbantartásra vonatkozó elvárásokat, amik egyébként nem jelentettek valódi kihívást, és hagytuk, hogy az LNS olajköd elszívója végezze a dolgát. Pontosan az történt, amit vártunk tőle: A munkaterült tiszta maradt, nem volt sehol veszélyes olajréteg. Fontos és szimpatikus volt számunkra, hogy az automatikus be- és kikapcsolás sok energiát spórolt meg a cég és a dolgozók számára. A kipróbálás után nem volt kérdés a beruházási döntés meghozatala.” – mesélte elégedetten Dan Flanik, Sr. Karbantartási vezető.  

A Melin Tool nagy számban gyárt kimagasló teljesítményű szerszámokat, CNC gépeken. Éppen ezért fontos a számukra, hogy a gépeik mellé párosított minden egyéb eszköz megbízhatóan és kiszámíthatóan végezze a dolgát.  

“Nem idegen számunkra az LNS, sőt nagyon elégedettek vagyunk vele. Van három rúdadagolónk, mely éjjel-nappal gond nélkül teszi a dolgát. A folyamatos karbantartásnak és a termék magas minőségének köszönhetően bár nem újak, megbízható munkát végeznek. Ha pedig alkatrészre vagy technikai segítségre van szükségünk, az LNS-re akkor is számíthatunk. Elégedettek vagyunk a jól átgondolt, precízen kivitelezett termékekkel és a hozzáértő, rugalmas műszaki támogatással is.”  

Az Ohio-i Clevelnadben lévő Melin Tool 1940-ben alapult, ma pedig a Walter csoport tagja. Az Egyesült Államokbéli jó tapasztalat és pozitív visszajelzés remek megerősítés a magyar piacon dolgozó cégeknek is. Az kihívás, a nehézségek és a célok is azonosak itt és a tengeren túlon is.

A CNC üzemek legdrágább értéke az ember, aki a vevők számára jelentős hozzáadott értékkel gazdagítja a termékeket. 

Az üzem tisztántartása tehát stratégiai kérdés az emberi erőforrás gazdálkodási területén. 

Forrás: LNS

KAPCSOLATFELVÉTEL

Írjon nekünk, és 2 munkanapon belül kollégánk felveszi önnel a kapcsolatot, hogy közösen megtervezzük, milyen fejlesztésekkel lehet az üzeme még termelékenyebb és költséghatékonyabb!