Nagynyomású hűtőfolyadék rendszerek

A megmunkálás során alkalmazott hűtőfolyadéknak rengeteg elvárásnak kell megfelelnie. így a hűtőfolyadék, valamint a hűtőfolyadék-rendszer kiválasztása nagy körültekintést igényel.

Nagynyomású hűtőfolyadék rendszereink a szűrőknek köszönhetően akár 100%-kal képesek megnövelni a hűtőfolyadék élettartamát. A forgácsolási zónába hatékonyan eljuttatott hűtővíz segít megtörni és eltávolítani a leválasztott forgácsot. A hűtőfolyadék megakadályozza a szerszámon az élrátét képződést, ezzel növelve a hatékonyságot.

Egy jó hűtőrendszer használatával drasztikusan csökkenthető a veszélyes hulladék eltávolításának költsége is.

A PREVOTEX által forgalmazott hűtőfolyadék rendszerek tökéletesen testreszabhatóak a gyári opciók széles választékának köszönhetően.

CHIPBLASTER B SZÉRIA

Ezek a rendszerek fix értékű közepes és magasnyomás biztosítására alkalmasak. Használhatók CNC eszterga vagy megmunkáló központok esetében. Kis helyigény és egyszerű kialakítás jellemzi.

B-30/35

M kód vezérelt, közepes nyomású rendszer, amely egy darab 10 mikronos szűrővel rendelkezik. Automatikus túlfolyás elleni védelemmel, és eltömődött szűrő jelzéssel biztosítja a szerszámgép és a forgácsoló szerszám védelmét. Ideális max. 15 kW teljesítményű CNC gépekhez. A gurulós kivitelnek köszönhetően könnyen mozgatható.

B-30/70

M kód vezérelt, magas nyomású rendszer, amely két darab 10 mikronos szűrővel rendelkezik, melyek között manuálisan válthatunk. Automatikus túlfolyás elleni védelemmel, és eltömődött szűrő jelzéssel biztosítja a szerszámgép és a forgácsoló szerszám védelmét. Ideális max. 15 kW teljesítményű CNC gépekhez. A gurulós kivitelnek köszönhetően könnyen mozgatható.

B-30/70H

Magas nyomású rendszer, karbantartás mentes ciklon szűrő rendszerrel, amely 2 mikronos szűrést garantál. Automatikus túlfolyás elleni védelemmel rendelkezik. A membrán szivattyúnak köszönhetően extrém megmunkálási feladatokra is alkalmas. A gurulós kivitelnek köszönhetően könnyen mozgatható.

CHIPBLASTER F SZÉRIA

Ezek a rendszerek állandó értékű nagynyomás biztosítására alkalmasak. Használhatók CNC eszterga vagy megmunkáló központok esetében. Moduláris felépítésüknek köszönhetően tökéletesen testre szabhatók az adott feladatra.

F-30

Magas nyomású rendszer, kis helyigénnyel. A szerszámgép és a forgácsoló szerszám védelmét zsákszűrős kialakítás biztosítja. Ideális max. 15 kW teljesítményű CNC gépekhez. A többnyelvű kezelőfelület könnyen leolvasható adatokkal segíti a kezelést.

F2-60

Az F2-60 két független 30 liter teljesítményű modulból áll, így két revolverfejes gépeket is kiszolgálhat. Egy kimeneti igény esetén 60 literes szállítási teljesítményt képes biztosítani. Ideális max. 30 kW teljesítményű CNC gépekhez. A többnyelvű kezelőfelület könnyen leolvasható adatokkal segíti a kezelést.

CHIPBLASTER V SZÉRIA

A termékvonal kiemelt jellemzője az állítható nyomásérték. Használhatók CNC eszterga vagy megmunkáló központok esetében. Moduláris felépítésüknek köszönhetően tökéletesen testre szabhatók az adott feladatra.

V-40

A V-40 nagynyomású rendszer automatikusan a megmunkálási feladatnak megfelelő nyomású és mennyiségű hűtőfolyadékot szállítja. Ezáltal elkerüli a felesleges energia felhasználást, nincs többlet hűtőfolyadék szállítás, ami egyszerűen csak visszakerülne a tartályba. A nagyméretű tartály segíti a hőstabilitást és csökkenti a habzás okozta problémák előfordulását.

V-60

A V-60 táplálását saját átemelő szivattyúja végzi, amely a szerszámgép víztáljából a 480 literes beépített tartályba juttatja a hűtőközeget. Ezután a megmunkálási feladatnak leginkább megfelelő, szűrt hűtőfolyadékot nagynyomással juttatja el a CNC gépbe. Ideális max. 30 kW teljesítményű CNC gépekhez, két revolverfejes gépekhez. A többnyelvű kezelőfelület könnyen leolvasható adatokkal segíti a kezelést.

V2-80

A V2-80 két független 40 liter teljesítményű modulból áll, így két revolverfejes gépeket is kiszolgálhat. Egy kimeneti igény esetén 80 literes szállítási teljesítményt képes biztosítani, de minden esetben csak annyi hűtőfolyadékot juttat a szerszámhoz, amennyire az adott feladat elvégzéséhez szükség van. Ideális max. 30 kW teljesítményű CNC gépekhez. A többnyelvű kezelőfelület könnyen leolvasható adatokkal segíti a kezelést.

V2-120

A V2-120 két független 60 liter teljesítményű modulból áll, így két revolverfejes gépeket is kiszolgálhat. Egy kimeneti igény esetén 120 literes szállítási teljesítményt képes biztosítani. Ideális max. 60 kW teljesítményű CNC gépekhez. A többnyelvű kezelőfelület könnyen leolvasható adatokkal segíti a kezelést.

CHIPBLASTER U SZÉRIA

A Chipblaster UBV rendszere olyan kialakítást kapott, aminek köszönhetően elhelyezhető az LNS rúdadagolók alatt. Tökéletes megoldás hosszeszterga gépek esetében, ahol kicsi a férőhely

UVB

Az UBV egy szabályozható rendszer, maximum 22 liter / perc szállítási kapacitással. Igény szerint 4 vagy 8 kimenettel választható. A hűtőfolyadék tisztaságáról a 10 mikronos szűrőrendszer gondoskodik.

NAGYNYOMÁSÚ RENDSZER KIEGÉSZÍTŐK

A termékvonal kiemelt jellemzője az állítható nyomásérték. Használhatók CNC eszterga vagy megmunkáló központok esetében. Moduláris felépítésüknek köszönhetően tökéletesen testre szabhatók az adott feladatra.

PhaSep hűtőfolyadék szűrő

A szerszámgépek hűtőfolyadékába kerülő idegen olaj eltávolítása egészségesebb munkakörnyezetet eredményez, ezáltal csökkenti az egészségügyi kockázatot, továbbá jelentős megtakarítást eredményez a hűtőfolyadék élettartam növekedésnek köszönhetően. Az LNS PhaSep egyedi, lebegő olaj összegyűjtési megoldásának köszönhetően 99%-os hatékonysággal távolítja el az összegyűlt idegen olajat, mindezt egy egyszerű és kezeléssel párosítva.

Szalagos szkimmer

A szerszámgépek hűtőfolyadékába kerülő idegen olaj eltávolítása egészségesebb munkakörnyezetet eredményez, ezáltal csökkenti az egészségügyi kockázatot, továbbá jelentős megtakarítást eredményez a hűtőfolyadék élettartam növekedésnek köszönhetően. Az LNS szalagos olajleválasztója, amely a már jól ismert működési mechanizmuson alapszik, egy költséghatékony és egyszerűen telepíthető, kis férőhelyet igénylő megoldás. Bizonyos LNS ChipBlaster nagynyomású rendszerek esetében közvetlenül beépíthető.

Hűtőfolyadék hűtő

A szerszámgépekben forgácsolás során keletkező hő a szerszámok idő előtti kopását, pontatlan megmunkálást és hosszabb ciklusidőt eredményezhet. Az LNS hűtőfolyadék hűtő rendszere megbízható megoldást nyújt ennek a kiküszöbölésére. Beállítható abszolút hőmérséklet értékre, vagy a környezeti hőmérséklet követésére.

Ciklon szűrő

A ciklon szűrő a leghatékonyabb megoldás a hűtőfolyadék élettartamának meghosszabbítására, továbbá a CNC gépbe jutó forgácsok elleni védelemre.

Hűtőfolyadék cső rendszer

Az LNS Preci-Jet hűtőfolyadék cső rendszere gyors, rugalmas, biztonságos és univerzális megoldást nyújt a hűtőfolyadék eljuttatására a legfontosabb pontba, ahol a forgácsolás történik, a vágóélnél. Nagynyomású hűtőfolyadék rendszerek esetében kiemelten ajánlott.