Adatkezelési tájékoztató

https://prevotex.hu

felületen / weboldalon történő adatkezelésekről

 

Bevezető

Jelen adatkezelési tájékoztató (továbbiakban: Tájékoztató) a http://prevotex.hu weboldalon (továbbiakban: Weboldal) megvalósított személyes adatok kezeléséről nyújt tájékoztatást az egyes adatkezelési célokra tekintettel, az adatok gyűjtésével egyidőben, annak érdekében, hogy a GDPR 13. cikkében előírt tájékoztatási kötelezettségünknek eleget tegyünk.

A Tájékoztató 2021. október 1. napjától kezdve visszavonásig hatályos Weboldalon vagy ahhoz kapcsolódóan az online marketing tevékenységgel megvalósított személyes adatok kezelésére vonatkozóan.

Személyes adat minden természetes személyre vonatkozó információ vagy információrészlet, mely alapján közvetlenül (pl. neve alapján) vagy közvetve (pl. személyes egyedi azonosító útján) az érintettet (vagyis az adat alanyát) azonosítani lehet. A személyes adatok körébe tartozhat pl.: a családi név, utónév, lakcím, IP-cím, e-mail-cím, a böngésző által az internetes eszközökre elhelyezett cookie- / süti-azonosító.

A 16. életévüket be nem töltött személyek önállóan nem járulhatnak hozzá a személyes adataik kezeléséhez. Ezért a 16. életévét be nem töltött kiskorú esetén, a kiskorú személyes adatait és az azok kezeléséhez történő hozzájárulást a törvényes képviselőtől kérjük. A törvényes képviselő jóváhagyása egyben a 16. életévét be nem töltött személy felhasználói tevékenységéért történő teljes felelősségvállalást is magában foglalja.

!! Amennyiben nem vagy még 16 éves: Weboldalunkon ne add meg önállóan az adataidat, ne add hozzájárulásodat az adataid kezeléséhez! Kérd meg a szüleidet, hogy olvassák el ezt az Adatkezelési tájékoztatót és ők adják meg helyetted az adataidat és nevedben a hozzájárulást az adataid kezeléséhez!

Felhívjuk a látogatók figyelmét arra, hogy amennyiben jelen Tájékoztatót megváltoztatjuk, arról a Weboldalon közleményt helyezünk el (pop-up ablak).

A Tájékoztatóban nem részletezett kérdésekről irányadó jogszabály:

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) (a továbbiakban: GDPR).

 

Az adatkezelő neve és elérhetőségei:

Adatkezelő:

Neve: PREVOTEX Hungary Kft.

Képviseli: Laczkó Ádám Ügyvezető

(Ügyvezető elérhetősége: +36 30 411 6939, adam.laczko@prevotex.hu)

Székhely: 1111 Budapest, Lágymányosi utca 6. fszt. 3.

Postai levelezési címe: 1111 Budapest, Lágymányosi utca 6. fszt. 3.

E-mail:   info@prevotex.hu

Tel. szám: +36 30 343 4433

Weboldal: http://prevotex.hu

Továbbiakban mint: Adatkezelő

 

Adatkezelő szolgáltatásai teljesítése során alábbi adatkezelési tevékenységeket végzi:

A.1. Cookie-kal kapcsolatos információk

A Weboldal sütiket használ.

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön megadott számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

A sütik olyan kis szöveges fájlok, amelyeket egy weboldal felhasználhat arra, hogy még hatékonyabbá tegye a felhasználói élményt. A jogszabályok szerint a sütiket abban az esetben tárolhatjuk az Ön eszközén, ha erre feltétlenül szükség van a weboldalunk működése érdekében. Minden egyéb típusú süti használatához az Ön engedélyére van szükségünk. Jelen weboldal különféle sütiket használ. A weboldalunkon megjelenő némelyik sütit harmadik fél szolgáltatóink helyezik el.

Nem alkalmazunk és nem engedélyezünk a Weboldalon olyan sütiket, amelynek eredményeképpen harmadik személyek a felhasználó hozzájárulása nélkül adatokat gyűjthetnek.

Adatkezelő kizárólag olyan sütiket alkalmaz, amelyekről egyértelműen meg lehet állapítani, hogy milyen adatokat kezelnek a sütin keresztül, illetve milyen célból és mely harmadik személy számára gyűjtenek adatokat, amennyiben erre sor kerül.

A felhasználó / Weboldal-látogató által rögzített adatokat tároló sütikről, a hitelesítési munkamenet sütikről, a felhasználóközpontú sütikről, a multimédia-lejátszó munkamenet sütikről, a terheléskiegyenlítő munkamenet sütikről, illetve a felhasználói felület testreszabását segítő munkamenet sütikről az érintettet előzetesen tájékoztatni szükséges, azokhoz az érintett hozzájárulása azonban nem szükséges. Egyéb sütik alkalmazása esetén az érintett előzetes hozzájárulását is be kell szerezni.

A Weboldal-látogató, mint érintett kifejezett hozzájárulása esetén cookie-kat, követőkódokat, mérőkódokat, azonosítómegoldásokat, pixeleket használunk fel arra, hogy a felhasználók / Weboldal-látogatók felé a Google, a Facebook és a LinkedIn útján reklámokat jelenítsünk meg. Ez vonatkozik az olyan eseményadatok átadására is, mint például az oldalmegtekintés.

Az adatkezelés emberi beavatkozás nélkül történik.

A felhasználó beállíthatja webes keresőjét úgy, hogy minden sütit elfogadjon, elutasítsa mindet, vagy értesítse a felhasználót, ha süti érkezik a gépére. A beállítási lehetőségek általában a böngészők „Opciók” vagy „Beállítások” menüpontjaiban találhatók. A cookie-k alkalmazásának tiltásával a felhasználó tapasztalni fogja, hogy cookie nélkül a weboldal működése nem teljesértékű. Az angol nyelvű www.aboutcookies.org weboldalon található részletes tájékoztató szintén segít a különböző böngészőkben történő beállításokban.

A következő linkre kattintással tudhat meg bővebb információt arról, hogy

Google Ads konverziókövetés használata

A „Google Ads” nevű online hirdetési platformot használjuk, továbbá annak keretein belül igénybe vesszük a Google konverziókövető szolgáltatását. A Google konverziókövetés a Google Inc. elemző szolgáltatása (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“). Amikor a felhasználó a Weboldalt Google-hirdetés által éri el, akkor egy, a konverziókövetéshez szükséges cookie kerül a számítógépére. Ezeknek a cookie-knak az érvényessége korlátozott. Amikor a felhasználó / Weboldal-látogató a Weboldal bizonyos oldalait böngészi, és a cookie még nem járt le, akkor a Google és az Adatkezelő is láthatja, hogy a felhasználó a hirdetésre kattintott. Minden Google Ads ügyfél másik cookie-t kap, így azokat az Ads ügyfeleinek weboldalain keresztül nem lehet nyomon követni. Az információk – melyeket a konverziókövető cookie-k segítségével szereztek – azt a célt szolgálják, hogy az Ads konverziókövetést választó ügyfeleinek konverziós statisztikákat készítsenek. Az ügyfelek így tájékozódnak a hirdetésükre kattintó és konverziókövető címkével ellátott oldalra továbbított felhasználók számáról. Amennyiben a felhasználó nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy a böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután nem fog szerepelni a konverziókövetési statisztikákban.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a szolgáltatás az Európai Unión és az Európai Gazdasági Térségen kívüli, illetve olyan országba továbbíthat adatokat, ahol nem biztosítanak megfelelő szintű adatvédelmet. Ha az adatokat az Egyesült Államokba továbbítják, akkor fennáll a kockázata annak, hogy az Ön adatait az amerikai hatóságok ellenőrzési és felügyeleti célokból dolgozzák fel anélkül, hogy Önnek jogorvoslati lehetőségek állnának rendelkezésére. Az alábbiakban listáztuk azokat az országokat, amelyekbe az adatok különböző célokból (például tárolás vagy feldolgozás céljából) továbbításra kerülnek:

Amerikai Egyesült Államok.
További információ, valamint a Google adatvédelmi nyilatkozata az alábbi oldalon érhető el: google.de/policies/privacy/

A Google Analytics alkalmazása

Weboldalaink a Google Analytics alkalmazást használják, amely a Google Inc. („Google”) webelemző szolgáltatása. A Google Analytics úgynevezett „cookie-kat”, szövegfájlokat használ, amelyeket a felhasználó számítógépére mentenek, így elősegítik az általa látogatott weblap használatának elemzését. A felhasználó által használt weboldallal kapcsolatos cookie-kkal létrehozott információk rendszerint a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak. Az IP-anonimizálás weboldali aktiválásával a Google a Felhasználó IP-címét az Európai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más államokban előzőleg megrövidíti. A teljes IP-címnek a Google USA-ban lévő szerverére történő továbbítására és ottani lerövidítésére csak kivételes esetekben kerül sor. A Google ezeket az információkat arra fogja használni, hogy kiértékelje, hogyan használja a látogató a Weboldalunkat, továbbá arra, hogy a Weboldal aktivitásával összefüggő jelentéseket készítsen részünkre, valamint, hogy a számunkra a Weboldal- és az internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatásokat teljesítsen. A Google Analytics keretein belül a Weboldal-látogató böngészője által továbbított IP-címet nem vezeti össze a Google más adataival. A cookie-k tárolását a felhasználó a böngészője megfelelő beállításával megakadályozhatja, azonban ebben az esetben előfordulhat, hogy a Weboldalunk nem minden funkciója lesz teljeskörűen használható. Megakadályozható továbbá, hogy a Google gyűjtse és feldolgozza a cookie-k általi, a Weboldal-használattal kapcsolatos adatokat (beleértve az IP-címet is), ha a látogató letölti és telepíti a következő linken elérhető böngésző plugint:

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hu.

A Google Analytics rendszerét Weboldalunk látogatottságának elemzéséhez rendszerfejlesztés céljából is használjuk. Ebben az esetben nem gyűjtünk személyes adatokat. Az ilyen adatokat megosztjuk a Google más szolgáltatásaival fejlesztési célból.

A Google Analytics rendszerét a Weboldal-látogató, mint érintett hozzájárulása után marketing célra is használjuk.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a szolgáltatás az Európai Unión és az Európai Gazdasági Térségen kívüli, illetve olyan országba továbbíthat adatokat, ahol nem biztosítanak megfelelő szintű adatvédelmet. Ha az adatokat az Egyesült Államokba továbbítják, akkor fennáll a kockázata annak, hogy az Ön adatait az amerikai hatóságok ellenőrzési és felügyeleti célokból dolgozzák fel anélkül, hogy Önnek jogorvoslati lehetőségek állnának rendelkezésére. Az alábbiakban listáztuk azokat az országokat, amelyekbe az adatok különböző célokból (például tárolás vagy feldolgozás céljából) továbbításra kerülnek:

Amerikai Egyesült Államok.

Facebook-hirdetések használata

A Facebook hirdetési rendszerét használjuk, mint Adatkezelő, továbbá annak keretein belül igénybe vesszük a Facebook-pixel megoldást. A Facebook-hirdetések a Facebook Inc. (4 Grand Canal Square, Dublin Ireland) szolgáltatása. Amikor egy felhasználó / Weboldal-látogató a Weboldalunkat felkeresi, a hozzájárulás után egy cookie kerül a számítógépére. Ezeknek a cookie-knak az érvényessége korlátozott. Amikor a felhasználó a Weboldal bizonyos oldalait böngészi, és a cookie még nem járt le, akkor a Facebook és az Adatkezelő is láthatja, hogy Felhasználó a Weboldalon járt, és milyen oldalakat tekintett meg. Minden látogató másik Facebook cookie-t kap. Az információk – melyeket a Facebook cookie-k segítségével szereztünk – azt a célt szolgálják, hogy pontosabban tudjunk hirdetéseket megjeleníteni a Weboldal-látogatóink számára, és a segítségükkel konverziós információkhoz is jutunk. Ha a felhasználó / Weboldal-látogató nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy a böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután nem fog szerepelni a látogatási, illetve konverziókövetési statisztikákban. A Facebook-pixel által telepített cookie segítségével a Weboldalunk látogatóiról kifejezett hozzájárulásuk után olyan eseményeket is gyűjtünk, mint például az oldallátogatás. Ha egy Weboldal-látogató visszavonja a hozzájárulását, amit előzőleg a Facebook-pixelek működéséhez adott, a Weboldal újratöltése után törlődnek a böngészőjéből a kapcsolódó cookie-k.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a szolgáltatás az Európai Unión és az Európai Gazdasági Térségen kívüli, illetve olyan országba továbbíthat adatokat, ahol nem biztosítanak megfelelő szintű adatvédelmet. Ha az adatokat az Egyesült Államokba továbbítják, akkor fennáll a kockázata annak, hogy az Ön adatait az amerikai hatóságok ellenőrzési és felügyeleti célokból dolgozzák fel anélkül, hogy Önnek jogorvoslati lehetőségek állnának rendelkezésére. Az alábbiakban listáztuk azokat az országokat, amelyekbe az adatok különböző célokból (például tárolás vagy feldolgozás céljából) továbbításra kerülnek:

Amerikai Egyesült Államok.
A Facebookon belül a felhasználó módosíthatja a saját hirdetési beállításait ezen a linken keresztül: https://www.facebook.com/ads/preferences.

A Facebook adatvédelmi információi itt találhatók: https://www.facebook.com/privacy

LinkedIn-hirdetések használata

LinkedIn Insight Tag

Amennyiben Ön hozzájárulását adta, akkor ezen a weboldalon a LinkedIn Insight Tag konverziókövetési és retargeting szolgáltatása kerül alkalmazásra. A szolgáltató a LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Place, Dublin 2, Írország. A szolgáltatás elemzői, retargeting- és marketingcélokra szolgál. Ennek során cookie-kat használunk.

Személyes adatok, amelyek e szolgáltatás által vagy azon keresztül összegyűjtésre kerülnek:

hivatkozó URL, IP-cím, készülékinformációk, böngészőinformációk, időbélyeg.

Az információk – melyeket a LinkedIn Insight Tag segítségével szereztünk – azt a célt szolgálják, hogy pontosabban tudjunk hirdetéseket megjeleníteni a Weboldal-látogatóink számára, és a segítségükkel konverziós információkhoz is jutunk. Ha a felhasználó / Weboldal-látogató nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy a böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután nem fog szerepelni a látogatási, illetve konverziókövetési statisztikákban. A LinkedIn Insight Tag által telepített cookie segítségével a Weboldalunk látogatóiról kifejezett hozzájárulásuk után olyan eseményeket is gyűjtünk, mint például az oldallátogatás. Ha egy Weboldal-látogató visszavonja a hozzájárulását, amit előzőleg a LinkedIn Insight Tag működéséhez adott, a Weboldal újratöltése után törlődnek a böngészőjéből a kapcsolódó cookie-k.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a szolgáltatás az Európai Unión és az Európai Gazdasági Térségen kívüli, illetve olyan országba továbbíthat adatokat, ahol nem biztosítanak megfelelő szintű adatvédelmet. Ha az adatokat az Egyesült Államokba továbbítják, akkor fennáll a kockázata annak, hogy az Ön adatait az amerikai hatóságok ellenőrzési és felügyeleti célokból dolgozzák fel anélkül, hogy Önnek jogorvoslati lehetőségek állnának rendelkezésére. Az alábbiakban listáztuk azokat az országokat, amelyekbe az adatok különböző célokból (például tárolás vagy feldolgozás céljából) továbbításra kerülnek:

Amerikai Egyesült Államok.
A LinkedIn adatvédelmi rendelkezéseinek elolvasásához kattintson ide:

https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?src=li-other&veh=www.linkedin.com

A LinkedIn cookie-irányelvének elolvasásához kattintson ide:

https://www.linkedin.com/legal/cookie_policy?src=li-other&veh=www.linkedin.com

 

A.2. Szervernaplózás

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:

Az adatkezelés célja a  http://prevotex.hu Weboldal látogatása során a szolgáltatások működésének ellenőrzése, valamint a visszaélések megakadályozása érdekében a látogatói adatok ellenőrzése.

Az adatkezelés jogalapja:

Az Adatkezelő szolgáltatásnyújtásának biztonságához fűződő jogos gazdasági érdeke (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont).

A személyes adatok címzettjei:

Adatkezelő munkatársai és adatfeldolgozói (lsd: Adatfeldolgozók)

Adatfeldolgozók:

Websupport Magyarország Kft. (Székhely: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22.) – Tárhely szolgáltatása

Harmadik országba törtéadattovábbítás:

Harmadik országba nem történik adattovábbítás.

 

Tájékoztatás az érintetti jogokról:

Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak törlését vagy kezelésének korlátozását és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen.

Az érintett személyes adatok kategóriái: 

A rendszer által generált és nyújtott adatok, mint dátum és időpont, továbbá a látogató, mint érintett IP-címe, böngészőjére vonatkozó adatok, mint neve, verziója, továbbá operációs rendszer. A rendszer logolja továbbá azt az információt, hogy a látogató melyik oldalról érkezett.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:

Törlési kötelezettség beálltáig, tiltakozáshoz vagy törléshez való jog gyakorlásáig, szervezszolgáltató általi törlésig, legfeljebb azonban a kapcsolatfelvételt követő 12 hónap.

 

A.3. E-mailben történő kapcsolatfelvétel

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:

Az adatkezelés célja az üzenetben feltett kérdések megválaszolása, kapcsolatfelvételi lehetőség biztosítása az info@prevotex.hu címen.

Az adatkezelés jogalapja:

Az Ön hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

Hozzájárulását bármikor visszavonhatja a fenti elérhetőségeinken, mely a hozzájárulás

visszavonása előtti adatkezelésünk jogszerűségét nem érinti.

A személyes adatok címzettjei:

Adatkezelő munkatársai és adatfeldolgozói (lsd: Adatfeldolgozók)

Adatfeldolgozók:

Websupport Magyarország Kft. (Székhely: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22.) – Tárhely szolgáltatása

Infosector Kft. (Székhely: 2013 Pomáz, Kond utca 14.) – Rendszergazdai szolgáltatások (Microsoft 365 licence szolgáltatás)

Microsoft Ireland Operations Limited Company  (Székhely: Írország, D02 R296 Dublin 2, Sir John Rogerson’s Quay 70.)– Microsoft 365 levelezési és dokumentum tárolási szolgáltatás 

Online ERP Hungary Kft.   (Székhely: 1145 Budapest, Szugló utca 9-15. 5. emelet 516. ajtó)– Odoo ERP rendszer szolgáltatása (Online ERP Hungary Kft.  az adatokat az Odoo informatikai rendszerén tárolja, mely az Odoo SA Odoo Cloud rendszerben található (Odoo S.A., Cím: Chaussée de Namur, 40 Grand Rosière1367, Belgium) A szerverek fizikai elhelyezkedése: Google Cloud Provider, euripe-west1-b zóna, Belgium, Saint-Ghislain

 

Harmadik országba törtéadattovábbítás:

Microsoft szolgáltató: Harmadik országba történik adattovábbítás.

Microsoft levelezési és dokumentum tárolási szolgáltató számára elérhető adatok az USA szerverein keresztül is továbbításra kerülhetnek, mely harmadik országban helyezkedik el.

Microsoft Ireland Operations Limited Company részese a Privacy Shield (Adatvédelmi Pajzs) egyezménynek.

Az EUB a Schrems II ítéletben érvénytelenítette a személyes adatok továbbításáról szóló 2016/1250 EU Bizottsági határozatot az Egyesült Államokba történő adattovábbításról (Privacy Shield). Ez azt jelenti, hogy azon európai adatkezelők/adatexportőrök, akik eddig olyan USA-beli szolgáltatókkal dolgoztak együtt (pl.  hírlevél-küldés, tárhelyszolgáltatás), amelyeknél a Privacy Shield biztosította a megfelelő szintű védelmet, elvesztették ezt a jogi eszközt.

A Privacy Shield nélkül az egyetlen rendelkezésre álló alternatív jogi eszköz, amelyre át lehet térni annak érdekében, hogy ne kelljen az USA-ban lévő szolgáltatók igénybevételét nélkülözni/megszüntetni, az SCC-k alkalmazása.

A Microsoft Ireland Operations Limited Company SCC és DPA (adatfeldolgozói szerződés) dokumentumai itt érhetőek el:

https://www.microsoft.com/licensing/docs/view/Microsoft-Products-and-Services-Data-Protection-Addendum-DPA

Az Európai Adatvédelmi Testület („EDPB”) és az európai adatvédelmi biztos („európai adatvédelmi biztos”) 2021. január 15-én nyilatkozatot tettek közzé, hogy közös véleményt fogadtak el az Európai Bizottság két általános szerződési záradék-tervezetéről ( SCC-k), az adatkezelők és a feldolgozók közötti szerződésekre vonatkozó SCC-tervezetekről, a személyes adatok harmadik országokba történő továbbítására vonatkozó SCC-tervezetekről.

Ezenkívül az EDPB és az európai adatvédelmi biztos kijelentette, hogy az adatkezelő-feldolgozó SCC-k egész EU-ra kiterjedő hatással bírnak, és célja a teljes harmonizáció és a jogbiztonság biztosítása az EU-ban az adatkezelők és feldolgozóik közötti szerződésekben.

Általánosságban az EDPB és az európai adatvédelmi biztos azon a véleményen vannak, hogy az SCC-tervezetek megerősített védelmi szintet nyújtanak az érintettek számára.

A nyilatkozat itt érhető el:

https://edps.europa.eu/sites/edp/files/edpsweb_press_releases/edpb-edps_pressrelease_onsccs_en.pdf

Tájékoztatás az érintetti jogokról:

Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az Adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak  törlését vagy kezelésének korlátozását, valamint az adathordozhatósághoz való jogát.

Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:

Az adatok megadása nem kötelező, megadásuk elmaradása azzal jár, hogy Ön nem tudja felvenni a kapcsolatot Adatkezelővel.

Az érintett személyes adatok kategóriái: 

Vezeték-és keresztnév, e-mail-cím, az érintett által az „üzenetben” megadott egyéb információ, valamint a rendszer által generált és nyújtott adatok, mint dátum és időpont.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:

Törlési kötelezettség beállta, hozzájárulás visszavonása, legfeljebb azonban a kapcsolatfelvételt követően, az elévülési idő lejártával.

 

A.4. Panaszkezelés

A felhasználó és más Weboldal-látogató a panaszaival, észrevételeivel Adatkezelő info@prevotex.hu e-mail-címére küldött elektronikus levélben, vagy amennyiben erre lehetőséget biztosít a weboldal, akkor a Weboldalon a „Kapcsolat” menü-oldalon belül írt üzenetben tud Adatkezelővel kapcsolatba lépni. Adatkezelő kizárólag a szolgáltatással közvetlen kapcsolatban felmerülő panaszok, észrevételek esetében tud eljárni.

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:

Az adatkezelés célja az érintett által tett panasz teljes körű kivizsgálása.

Az adatkezelés jogalapja:

Jogi kötelezettség teljesítése (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont), a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése, végfogyasztó által tett panasz esetén a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdés.

A személyes adatok címzettjei:

Adatkezelő munkatársai.

Harmadik országba törtéadattovábbítás:

Harmadik országba nem történik adattovábbítás.

Tájékoztatás az érintetti jogokról:

Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak  törlését vagy kezelésének korlátozását.

Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:

A panasz/bejelentés megtétele önkéntes, de a kezelt adatok vonatkozásában az adatkezelés a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. tv. alapján kötelező.

Az érintett személyes adatok kategóriái: 

Név, cím, e-mail-cím, telefonszám, az igénybevett, illetve panasszal érintett szolgáltatásra, termékre vonatkozó adatok, számla adatai, a panasz részletezése.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:

Törlési kötelezettség beállta, hozzájárulás visszavonása, legfeljebb azonban a kapcsolatfelvételt követően, az elévülési idő lejártával, vagyis írásbeli panasz esetén a panasz felvételétől számított 5 év, szóbeli panaszról felvett jegyzőkönyv esetén a felvétel napjától számított 5 év, számla esetében a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 év.

 

A.5. Hírlevél  / eDM küldése

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:

Az adatkezelés célja Prevotex Kft. szolgáltatásainak, termékeinek népszerűsítése, reklámozása, híreinek eljuttatása, szolgáltatásunk bemutatása, reklámozása.

Az adatkezelés jogalapja:

Hír- /eDM-levelünkre feliratkozó természetes személy hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

Érintett a hozzájárulását bármikor visszavonhatja a fenti elérhetőségeinken, valamint a hírlevelek láblécében elhelyezett linken, mely a hozzájárulás visszavonása előtti adatkezelésünk jogszerűségét nem érinti.

A személyes adatok címzettjei:

Adatkezelő munkatársai és adatfeldolgozói (lsd: Adatfeldolgozók)

Adatfeldolgozók:

The Rocket Science Group, LLC (675 Ponce de Leon Ave NE Suite 5000 Atlanta, GA 30308 USA) – MailChimp Tárhely és hírlevél kiküldő program üzemeltetője

ITM Creative Group Kft. –  Move Agency (Székhely: 2800 Tatabánya, Mártírok útja 99. 1. em. 3.a.)– Marketing tevékenység

 

Harmadik országba törtéadattovábbítás:

Hírlevél kiküldő szolgáltató: Harmadik országba történik adattovábbítás.

MailChimp Tárhely és hírlevél kiküldő program üzemeltetője számára elérhető adatok az USA szerverein keresztül is továbbításra kerülhetnek, mely harmadik országban helyezkedik el.

The Rocket Science Group, LLC részese a Privacy Shield (Adatvédelmi Pajzs) egyezménynek.

Az EUB a Schrems II ítéletben érvénytelenítette a személyes adatok továbbításáról szóló 2016/1250 EU Bizottsági határozatot az Egyesült Államokba történő adattovábbításról (Privacy Shield). Ez azt jelenti, hogy azon európai adatkezelők/adatexportőrök, akik eddig olyan USA-beli szolgáltatókkal dolgoztak együtt (pl.  hírlevél-küldés, tárhelyszolgáltatás), amelyeknél a Privacy Shield biztosította a megfelelő szintű védelmet, elvesztették ezt a jogi eszközt.

A Privacy Shield nélkül az egyetlen rendelkezésre álló alternatív jogi eszköz, amelyre át lehet térni annak érdekében, hogy ne kelljen az USA-ban lévő szolgáltatók igénybevételét nélkülözni/megszüntetni, az SCC-k alkalmazása.

A hírlevél kiküldő program üzemeltetője áttért az SCC-k alkalmazására: Ezek tulajdonképpen EU Bizottsági határozat formájában megjelenő modellszerződések, amelyek úgy biztosítják az érintettek számára a fent említett jogokat, hogy az adatimportőr szerződéses úton vállal kötelezettségeket, amelyek egyébként a saját nemzeti jogán túlmutatnak, és többek között az érintettek számára biztosítják azon jogokat, amelyek egyébként az EU-ban őket a GDPR alapján megilletik.

A hírlevél kiküldő program üzemeltetője SCC és DPA (adatfeldolgozói szerződés) dokumentumai itt érhetőek el:

Mailchimp and European Data Transfers: https://eepurl.com/dyikdv

 

Tájékoztatás az érintetti jogokról:

Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az Adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak  törlését vagy kezelésének korlátozását, valamint az adathordozhatósághoz való jogát.

Tájékoztatás automatikus döntéshozatalról, ideértve a profilalkotást is:

Prevotex Kft. a hír- / eDM-levél kiküldését követően nyomonköveti a feliratkozók hírlevéllel kapcsolatban mutatott aktivitását, úgy mint annak megnyitását, vagy például azt, hogy a levélben szereplő linkre kattintott-e az olvasó, ezzel is felmérve az olvasó érdeklődési körét és kialakítva a hozzá közelálló témacsoportokat, ezzel létrehozva az olvasó erre irányuló profilját.

Prevotex Kft. ezúton is tájékoztatja feliratkozóit, hogy e tevékenységei alkalmazásával automatizált döntéshozatalt, profilalkotást végez, mely esetben érintettnek joga van az Adatkezelő részéről emberi beavatkozást kérni, továbbá ahhoz, hogy álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást tegyen a fenti elérhetőségeinken.

A hír- / eDM-levél-feliratkozás és -kiküldés során alkalmazott profilalkotás jelentősége és az érintettre vonatkozó következményei: az érintett az érdeklődési körének megfelelő tartalmat kap a neki címzett levelekben.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei:  Az érintett olyan tartalmat is kaphat Prevotex Kft. és partnerei ajánlatairól, híreiről, amelyek őt esetleg egyáltalán nem érdeklik.

Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:

Az adatok megadása nem kötelező, megadásuk elmaradása azzal jár, hogy nem tudjuk hírlevelünket / eDM levelünket eljuttatni.

Az érintett személyes adatok kategóriái: 

Vezeték-és keresztnév, e-mail-cím, valamint a rendszer által generált és nyújtott adatok, mint dátum és időpont, arra vonatkozó részletes információ, hogy a levelet megnyitották-e illetve olvasták-e.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:

Törlési kötelezettség beállta, hozzájárulás visszavonása, legfeljebb azonban az utolsó aktivitást mutató cselekményt követő 18 hónap elteltével.

 

A.6. Nyereményjáték

Aktuális nyereményjátékainkra vonatkozó játékszabályzatunkat és a kapcsolódó adatkezelésünkre vonatkozó tájékoztatónkat mindig a nyereményjátéknál tesszük közre, azon a felületen, ahol a játék zajlik és mindig ott, ahol az érintettek, vagyis a játék iránt érdeklődők és résztvevők az adataikat megadják.

 

A.7. Közösségi oldalakon történő adatkezelés

Közösségi oldalakon tartjuk szolgáltatásaink iránt érdeklődőkkel a kapcsolatot, így pl. a Facebook/LinkedIn közösségi platformokon regisztrált nevet, illetve a felhasználói nyilvános profilképet láthatjuk, amennyiben érintett regisztrált ezekre a közösségi platformokra és ezt a beállításai során engedélyezte a közösségi platform üzemeltetőjének. Az adatkezelés a közösségi platformokon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi platform szabályozása vonatkozik.

A közösségi felületeinkre vonatkozó, így a Facebook-oldalunkkal, LinkedIn-profilunkkal kapcsolatos adatkezelésünkre vonatkozó tájékoztatónkat az adott közösségi felületünkön tesszük közre, azon a felületen, ahol az adatkezelés zajlik és mindig ott, ahol az érintettek, vagyis a közösségi oldal, illetve profil felhasználói az adataikat megadják.

Azon a közösségi platformon, ahol a platform üzemeltetője Adatkezelővel közös adatkezelő lesz, mint pl. a Facebook-oldalunknál, ott a közös adatkezelésre vonatkozó megállapodás lényeges elemeit a közösségi felületünkön szintén közzétesszük, az adott platform szabályozását és lehetőségeit is figyelembe véve.

Facebook-oldalunk:

https://www.facebook.com/prevotex/

LinkedIn-profilunk:

https://www.linkedin.com/company/prevotex/

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:

Az adatkezelés célja Prevotex Kft. szolgáltatásainak népszerűsítése, reklámozása, híreinek eljuttatása, bemutatkozás, közösségépítés.

Az adatkezelés jogalapja:

Érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

Érintett a hozzájárulását bármikor visszavonhatja az oldal kedvelés / követés visszavonásával, a hozzászólása törlésével. A saját hozzászólásait a felhasználó bármikor törölheti. A hozzájárulás visszavonása az ezt megelőző adatkezelésünk jogszerűségét nem érinti.

A személyes adatok címzettjei:

Adatkezelő munkatársai és adatfeldolgozói (lsd: Adatfeldolgozók), valamint a közösségi platform üzemeltetője, pl. Facebook, a közösségi platform üzenőfalának, hírfolyamának, hozzászólásainak, stb. olvasói, mert a felhasználók egymás bejegyzéseit a közösségi platform szabályzatától, beállításaitól függően láthatják és különböző információkat tudhatnak meg egymásról.

A különböző közösségi platformon kezelt adatok címzettjeiről a közösségi platform felületén adunk tájékoztatást.

  • Google LLC (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA)
  • Facebook Inc. (4 Grand Canal Square, Dublin Ireland)
  • LinkedIn Ireland Unlimited Company (Wilton Place, Dublin 2, Írország)

Harmadik országba törtéadattovábbítás:

Facebook Inc.: Harmadik országba történik adattovábbítás.

A Facebook Inc. SCC és DPA (adatfeldolgozói szerződés) dokumentumai itt érhetőek el:

https://www.facebook.com/about/privacy/update/printable

Google LLC.: Harmadik országba történik adattovábbítás.

A Google LLC. SCC és DPA (adatfeldolgozói szerződés) dokumentumai itt érhetőek el:

https://cloud.google.com/terms/data-processing-terms

LinkedIn Ireland Unlimited Company: Harmadik országba történik adattovábbítás.

A LinkedIn Ireland Unlimited Company SCC és DPA (adatfeldolgozói szerződés) dokumentumai itt érhetőek el:

https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

Tájékoztatás az érintetti jogokról:

Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az Adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak  törlését vagy kezelésének korlátozását, valamint az adathordozhatósághoz való jogát.

Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:

Az adatok megadása nem kötelező, megadásuk elmaradása azzal jár, hogy nem tudunk közösségi portáljainkon kapcsolatot tartani Önnel.

Az érintett személyes adatok kategóriái: 

Közösségi platformonként változó adatokat kezelünk, a közösségi platform felépítésétől és adatkezelési beállításaitól, szabályzataitól függően, melyről az adott közösségi platformon elhelyezett tájékoztatónkban részletes tájékoztatást nyújtunk. Legtöbb esetben kezeljük a közösségi platformon használt nevet, valamint minden olyan adatot, melyet érintett nyilvánossá tett, például profil adatait, hozzászólásait, bejegyzés kedveléseit, un. lájkolást, stb.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:

Törlési kötelezettség beállta, hozzájárulás visszavonása.

Az adatkezelés a közösségi platformokon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi platform szabályozása vonatkozik.

 

A.8. A  felmérésekhez, kérdőívekhez, visszajelzésekhez kapcsolódó adatkezelés

Adatkezelő kérdőívet tehet közzé saját szolgáltatása iránti elégedettség felmérése céljából. Ezen kérdőívek, felmérések kitöltése, visszajelzés küldése mindig önkéntes, az adatok szolgáltatása nem kötelező.

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:

Az Adatkezelő eseti jelleggel, saját döntése alapján kérdőívek, illetve felmérések segítségével kívánja a vásárlói / szolgáltatásai iránt érdeklődők, vagy az Adatkezelő felé fennálló elvárásait, elégedettségét felmérni, majd az eredmény alapján a szolgáltatásait, termékpalettáját az igényeknek megfelelően igazítani, biztosítani, fejleszteni.

Az adatkezelés célja az, hogy információt gyűjtsünk konkrét ügyekben, témákkal kapcsolatban, mint például az Önnek nyújtott szolgáltatásainkkal, illetőleg azok minőségével kapcsolatban, továbbá statisztikai célból.

Sok esetben a kérdőívek, felmérések illetve közvélemény-kutatások kitöltése, megválaszolása névtelenül történik. Amennyiben a felmérésben nevét és elérhetőségét is kérdezzük, akkor ezeket az adatokat külön hozzájárulás nélkül marketing célra semmilyen formában nem használjuk fel.

Az adatkezelés jogalapja:

A kérdőívben megadott adatok (továbbiakban: Kérdőív Adatok) kezelésének jogalapja, a felhasználóink részére nyújtott szolgáltatásaink figyelemmel kísérésével és javításával, valamint az eredmény alapján a szolgáltatásaink és az igények összehangolásával kapcsolatos jogos érdekünk érvényesítése. (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont).

A személyes adatok címzettjei:

Adatkezelő munkatársai és adatfeldolgozói (lsd: Adatfeldolgozók)

Adatfeldolgozók:

Websupport Magyarország Kft. (Székhely: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22.) – Tárhely szolgáltatása

Harmadik országba törtéadattovábbítás:

Harmadik országba nem történik adattovábbítás.

Tájékoztatás az érintetti jogokról: 

Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az Adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak törlését vagy kezelésének korlátozását és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen.

Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:

Az adatok megadása nem kötelező, megadásuk elmaradása azzal jár, hogy nem tudjuk az Ön véleményét figyelembe venni szolgáltatásaink javítása, alakítása során.

Az érintett személyes adatok kategóriái: 

Kérdőív Adatok, vagyis azon információk, amelyeket Ön egy kérdőív kitöltése, vagy felmérés, illetve közvélemény-kutatás megválaszolása során vagy értékelés és vélemény adása során szolgáltat. A Kérdőív Adatok közé tartozhat, az Ön teljes neve, pontos címe, e-mail-címe és egyéb, a kérdőív kitöltése során megadott személyes adat, információ (mint pl. az értékelés időpontja, tartalma, az értékelt szolgáltatás, kérdésre adott válasz).

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:

A kérdőíves felmérések megválaszolásával gyűjtött személyes adatokat a benyújtott, illetőleg megválaszolt kérdőív időpontjától számított 3 éven belül töröljük, a többi adatot statisztikai célból anonimizálva tároljuk tovább.

 

Megfelelő biztonság

Adatkezelő biztonsági rendszerének kialakítása során figyelembe vette a tudomány és a technológia állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.

Adatkezelő a szerver üzemeltetőivel együtt olyan technikai, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatok biztonságáról, ami az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt. Az adatokat védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen.

Adatkezelő számítógépein, illetve hálózatán tárolt személyes adatok biztonsága érdekében az adatokhoz csak érvényes, személyre szóló, azonosítható jogosultsággal, legalább felhasználói névvel és jelszóval lehet csak hozzáférni, a jelszavak cseréjéről Adatkezelő rendszeresen gondoskodik.

Mit jelentenek az érintetti  jogok?

Érintett személyes adatainak kezelésével kapcsolatos kérdéseit és kérelmeit várjuk

postai úton:

PREVOTEX Hungary Kft.

1111 Budapest, Lágymányosi utca 6. fszt. 3. címen,

e-mailen:  info@prevotex.hu címen

vagy

+36 30 343 4433  telefonszámon.

 

Az érintettek az adatkezelés teljes ideje alatt élhetnek az alábbi jogosultságokkal:

Hozzáférés a személyes adatokhoz

Az érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz hozzáférést kapjon, valamint azok elektronikus másolatát is kérheti.

Helyesbítéshez való jog

Az érintett kérheti személyes adatainak helyesbítését.

 

Személyes adatok törléséhez való jog

Adatkezelő a személyes adatot törli, ha kezelése jogellenes, az érintett kéri, a kezelt adat hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható – feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.

Személyes adatok korlátozásához való jog

Az érintett kérheti adott esetben az adatkezelés korlátozását, ameddig elbírálják igényét.

Például ha tiltakozik a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen, vagy megkérdőjelezi a kezelt adatok pontosságát.

Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen

Az érintett jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen tiltakozhat. Ebben az esetben az adatkezelést meg kell szüntetni, kivéve, amennyiben az adatkezelést kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek az érintett jogaival szemben elsőbbséget élveznek, illetve amennyiben az adatkezelést jogi igény előterjesztése, érvényesítése, védelme indokolja.

Adathordozhatóság

Az érintett hozzájárulásán, illetve szerződés teljesítésén alapuló adatkezelések esetében az érintettet megilleti az adathordozhatósághoz való jog. Az érintett ez alapján jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta. Kérheti továbbá személyes adatainak más adatkezelő részére történő továbbítását. Ezen jogának gyakorlása azonban nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

Automatizált döntéshozatal, illetve profilalkotás

Az érintettet speciális jogok illetik meg automatizált döntéshozatal, illetve profilalkotás esetében. Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

Adatkezelő eljárása

Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja érintettet az intézkedésekről, vagy az intézkedés elmaradásának okairól. Ha a kérelem összetett, a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A tájékoztatás és az intézkedés díjmentes, kivéve az egyértelműen megalapozatlan vagy túlzó kéréseket. A kezelt személyes adatok másolata első esetben ingyenes, a további másolatokért felmerült költségeinkkel  megegyező összegű díjat számolunk fel.

Panasztételi lehetőség:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

H-1055 Budapest,

Falk Miksa utca 9-11.

Levelezési cím: 1363 Budapest, Pf. 9.

Tel.: +36 (1) 391-1400

ugyfelszolgalat@naih.hu

Az érintett a jogainak megsértése esetén az Adatkezelő ellen bírósághoz is fordulhat.

A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét az alábbi linken keresztül tekintheti meg: https://birosag.hu/torvenyszekek).

Kelt: Budapest, 2021. október 1

Prevotex Hungary Kft.